Memoriam Zutphen
 
 
Spreken bij uitvaart

Als spreker bij uitvaart ben ik gewend een levensverhaal of In Memoriam te schrijven en uit te spreken tijdens de begrafenis of crematie. Na een gesprek met u als nabestaanden waarin ik gerichte vragen stel, schrijf ik het verhaal. Ik probeer hierbij te zoeken naar een beeld waarin aan de ene kant het leven van de overledene tot zijn recht komt en dat aan de andere kant troost kan bieden aan de nabestaanden. Zo kan voor een vrouw die sokken breide voor de hele familie, haar breiwerk als een rode draad door haar levensverhaal lopen. Voor een man die altijd een verrekijker bij zich droeg, kan dit instrument veelzeggend zijn.

Omdat ik het levensverhaal namens u vertel, probeer ik bij het schrijven zo veel mogelijk aan te sluiten bij uw eigen woorden. Om er zeker van te zijn dat het leven van uw dierbare op een goede manier verwoord wordt, krijgt u het In Memoriam vooraf te lezen.
Samen vinden we de juiste woorden voor de herinneringen aan uw overleden dierbare en de betekenis die hij of zij in uw leven had.

 

Voor vragen of een afspraak, kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.